28 May 2014

Cuci DNA Babi Dalam Darah

Cuci DNA Babi Dalam Darah

Ramai juga yang cetek agama tentang isu babi.

Bila ditegur melenting, aduhai..

Bukan nak cakap aku ini bagus atau alim sangat.

Sekurang-kurangnya aku tak de bising-bising pasal isu babi sambil hisap rokok. Belum lagi benda haram lain yang kau buat.

Kalau kau nak tahu, Babi bukan teringin sangat nak dilahirkan sebagai babi. Tapi setiap kejadian ada sebabnya.

Apa sebabnya? Itu rahsia Allah SWT.

Petikan statement dari rakan aku yang lain - Katakan yang berkait dengan vavi harus disucikan, nak ganti darah la, nak itu la, nak ini laa.

Kalau kapel2 yang belum ada ikatan sah...? Cemana nak sucikan?

** Jawapan aku : Mandi Wajib la.. Apa lagi. Baru suci dan tunaikan solat




26 May 2014

Dyana Sofea vs Nurul Izzah


Antara Dyana Sofea dengan Nurul Izzah?
Anda perlu pilih seorang sahaja dan tinggalkan komen pilihan anda di sini.
Kredit : http://cursingmalay.blogspot.com/


23 May 2014

Blog Berwajah Baru


Aku bukan pandai sangat pasal blog, design blog atau tulis blog.

Tapi tak salah jika nak belajar.

Kalau rasa malas nak belajar, korang boleh tiru macam aku. Cari orang yang boleh buatkan untuk kita. Akhirnya...

Ok, ini rupa blog aku sekarang (sedangkan sudah 3 minggu blog bertukar jawah)

Kalau dulu, blog aku ini putih suci bersih je. Orang nak datang pun macam nak tak nak je (Macam la ada yang nak datang baca blog aku ini kan)

Terima kasih dekat korang yang sudi singgah blog aku ini.

Adiossss.....!!!!

** Blog ini design oleh Ucu Sheda - Koleksi design blog.


22 May 2014

BP1M - Bantuan Panda 1Malaysia

Panda Gergasi Zoo Malaysia

Diharap tiada sesiapa terasa dengan apa yang aku ingin kongsikan. Terutama mereka yang merupakan penerima BR1M - Bantuan Rakyat 1Malaysia.

Sebab aku boleh confirmkan yang anda akan terasa. Sama seperti saya... hahaha

Penerima BR1M : RM500 setiap seorang
Panda: RM25 juta

** Panda ni bayar cukai ke erkkkkk... apa jasa Panda ni kepada negara? #JokeOnly


21 May 2014

How i Feel When Texting Someone


When u are texting someone but you dont want the person next to you to see it .

This is how i feel..


19 May 2014

Poster Pilihan Raya Dyana Sofya


Aku yakin dan pasti, poster ini akan banyak hilang nanti di Teluk Intan.

Ada jugak balik Selama, Perak dari Kuala Lumpur ikut jalan dalam ni. Rembat satu letak dalam bilik. Jika korang rembat tu, rembat lebih sikit.

Aku pun nak satu.

** Bagi peluang pada muka baru. 


Apa Aku Rasa Bila Hidup Single

Hidup Single

Aku tak kisah orang fikir bukan-bukan pasal aku. Bukan aku buat benda bukan-bukan.

Sekurangnya aku tau, aku bukan hidup keseseorangan.

Single... Masyuk....

Duit masuk lagi banyak dari duit keluar. Ada hikmah aku menyingle waktu ini. Korang pula?


14 May 2014

Keluar Parti Tindakan Kurang Matang


Kata Prof. Madya Dr. xxx tu

"tindakan keluar parti adalah tindakan tidak matang"

Kata gua pula (walaupun gua tiada title Prof, Madya or Dr.)

"Pembetulan.. keluar berparti adalah tindakan kurang matang."


12 May 2014

Rahsia Si Pembela Haiwan Peliharaan


Aku rasa, macam pernah jumpa beberapa orang seperti yang digambarkan. Terutama yang bela banyak kucing dan haiwan exotik.

Aku hanya pernah bela kala jengking.

Tapi akhirnya terpaksa lepas juga, sebab sebulan bela tak nampak dia macam ada nafsu makan.

Macam nak bela ********* simpanan. Mana nak cari?

10 May 2014

Tongkat Melayu

tongkat melayu

Tongkat Melayu

Sudah tibanya masa Melayu dibuang tongkatnya....

9 May 2014

High maintenance girlfriend

High maintenance girlfriend 

Kalau awek macam ini, tinggi maintenance pun tak apa. Janji puas hati. Dari mereka yang tinggi maintenance tetapi banyak kekurangan (tak sedar diri).

Mana nak cari awek macam ini? Dekat 7e ada tak?

7 May 2014

GST


Rata- rata tengok orang tulis GST = Government Service Tax

Bukan ke, GST tu stands for Goods & Service Tax atau Bahasa Malaysianya CBP = Cukai Barangan & Perkhidmatan?

Maaf jika aku tak pandai, asalkan tak memandai-mandai.

Maaf juga jika bertanya...

3 May 2014

Kahwin Lebih Dari Satu


Kebanyakan masyarakat Melayu Malaysia.

Bila orang kaya berpangkat Datuk berkahwin lebih daripada satu, dua atau pun tiga, kita kata;

"Oh itu biasa..."

Bila para ulama' atau para asatizah berkahwin lebih daripada satu, dua atau pun tiga, kita kata;

"Ahh!! Ini ustaz gatal...cakap tak serupa bikin..."

Nota: Ini kebanyakan, bukan semua.

2 May 2014

Ciri Wanita Yang Sesuai Sangat Dijadikan Isteri.



Ciri-ciri wanita yang sesuai sangat dijadikan isteri. (Sekadar rujukan aku, jangan korang jadikan panduan pula)
  1. Penyabar
  2. Mendengar kata
  3. Rajin mengemas
  4. Bijak membuat keputusan walau sewaktu ketiadaan suami
  5. Pandai berdikari
  6. Pandai mengambil hati suami
  7. Tahu memasak dan menguruskan rumah
  8. Tidak berahsia dan jujur
  9. Setia sewaktu susah & senang
  10. Tidak kisah jika dimadukan
Malangya gadis seperti ini sudah pupus. HAHAHA!

Jika spesis ini dapat ditemui fosilnya. Maka kita boleh abstract DNA mereka untuk menghasilkan klon atau baka baru dari spesis ini.

Jika tidak......

Terpaksa suntik gen-gen DNA mereka kedalam spesis yang sedia ada. Mana tahu mampu membawa ciri-ciri spesis yang telah pupus ini.