3 May 2014

Kahwin Lebih Dari Satu


Kebanyakan masyarakat Melayu Malaysia.

Bila orang kaya berpangkat Datuk berkahwin lebih daripada satu, dua atau pun tiga, kita kata;

"Oh itu biasa..."

Bila para ulama' atau para asatizah berkahwin lebih daripada satu, dua atau pun tiga, kita kata;

"Ahh!! Ini ustaz gatal...cakap tak serupa bikin..."

Nota: Ini kebanyakan, bukan semua.

4 comments:

  1. Itu la pasal... Gua baru plan... dah kena cantas... Nice blog bro...

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa cantas? Ustaz Azhar Idrus ke?

      Delete
  2. blog berwajah baru.. nice.. :)

    berkahwin lebih dari 1 atau poligami bukan satu kesalahan tapi mulut orang selalu macam itu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bosan tengok blog sendiri. Jeles tengok blog orang lain lawa. Ada terjumpa blog yang buat service edit blog. Maaf jika tak cantik macam blog deq noor.

      mulut orang kan... tak kahwin/lambat kahwin pun jadi masalah kan

      Delete