28 Aug 2014

Kereta BMW Kalis Peluru



Kereta BMW 7-series yang kalis peluru bernilai $300,000

Kalau convert pada MYR + tax + etc = Berapa harga dia jika dijual di Malaysia.

Tapi tak best, pakai kereta kalis peluru kalau cermin tak tinted.

Hilang feel...

Korang rasa?


22 Aug 2014

Fakta Menarik Tentang Siberia


Fakta Menarik Tentang Siberia

Semuanya nampak menarik. Rasa nak pindah duduk sana. Ada sesiapa nak follow tak?

Siberia is an extensive geographical region, and by the broadest definition is also known as North Asia. Siberia has been historically part of Russia since the seventeenth century.

The territory of Siberia extends eastwards from the Ural Mountains to the watershed between the Pacific and Arctic drainage basins.

Siberia stretches southwards from the Arctic Ocean to the hills of north-central Kazakhstan and to the national borders of Mongolia and China. Siberia is 77% of Russia (13.1 million square kilometres), but has just 27% (40 million people) of Russia's population.


17 Aug 2014

Perbezaan Filem Hollywood Dengan Malaywood


Hollywood :
  1. Guardians of Galaxy
  2. Hercules
  3. Jump Street
  4. Dawn of the Planet of the Apes
  5. Teenage Mutant Ninja Turtle
Malaywood :-
  1. Mat Tudung
  2. Mamak Cupcake
Nampak tak perbezaannya?

Macam mana industri perfileman di Malaysia nak pergi lebih jauh, jika nak bertahan pun kena buat filem macam ini.

Menurut Twitter NoreenaCoreena

Kejayaan kutipan filem Mat Tudung yang mencecah RM1.8 juta membuktikan bahawa mentaliti rakyat Malaysia berada di tahap yang membimbangkan.


16 Aug 2014

Tolong Jangan Sidai Baju Macam Ini


Tolong jangan sidai jubah macam ini

Silap hari bulan,

Ada yang arwah nanti.

Perkara macam ini, memang selalu terjadi bila duduk dekat rumah flat atau apartment dimana mendapat jiran yang suka gantung / sidai baju macam ini.

Ini aku nak kongsikan kes yang baru terjadi dekat bekas member rumah sewa aku.

(Aku dah chow dari rumah itu setelah 7 tahun jadi warga tetap disana)

****

Cerita bangang di malam hari......

Aku masuk dalam toilet, pastu terperasan ada benda bergerak-gerak kat tingkap toilet.

Cepat-cepat aku tengok.

Ter-stop gak la jantung aku sekejap, nampak benda putih melayang-layang.

Lama aku tengok benda tu. Then baru perasan tu kain dari rumah orang atas.

Sial.....!!!!

Jangan la sidai kain putih panjang-panjang dekat beranda sampai rumah bawah. grrrrrrrr!!!!!.......

****
Setahu aku, (yakni sebelum aku chow)

Rumah atas awek yang duduk. Tapi kadangkala nampak macam rumah laki yang duduk. Ke 2-2 jantina duduk serumah sama-sama.


15 Aug 2014

Bahaya Terpikat Dengan Awek Selfie


Bahaya jika terpikat dengan awek selfie.

Semua nampak cantik, comel, cute, miut. Kenyataannya, bila berjumpa. Indah surat khabar dari rupa muka buku.

Pernah jumpa beberapa awek yang member aku cakap cantik, comel, cute, miut.

Siap tayang gambar dekat aku. Kata awek idaman, kalau dapat dia lelaki paling bertuah.

1st time jumpa.

Aku jadi tukang teman dan aku yang terpaksa layan. Member aku awal-awal dah cabut, kata ada hal mustahak.

Mustahak apanya....!!!

Hakkkk tuiiii....!!!



11 Aug 2014

Bayang Hitam Permainan Ku


Siapa biasa main bayang-bayang yang dibuat guna tangan dekat dinding?

Baru-baru ini blackout,

Pasang lilin.

Teringat kisah lama.

Dulu masa kecil, aku selalu main.

Aku cuma reti buat burung dan anjing je Kadangkala dinosor.

Biasalah bosan duduk rumah. Malam hanya bertemankan lampu pelita atau lilin.

(Family aku bukannya mampu - elektrik rumah pakai generator saja, tapi tak buka 24 jam).

Tadi terjumpa gambar ini.

Banyak yang perlu aku pelajari. Tak sangka selama aku hidup ini banyak benda yang aku tak tahu buat walaupun aku selalu buat.

Mungkin imaginasi aku dulu tak power.


4 Aug 2014

Bila Ex Girlfriend Buat Open House


Bila Ex Girlfriend buat open house.

Kita datang, mungkin family atau adik beradik dia ajak. Tak manis pula, orang dah ajak kita tak datang.

Ex datang dekat dan berbisik,

"Aku nak kau balik"

"Erm......" itu sahaja dapat dibalas.

Balik rumah, atas katil dok fikir.

Dia nak aku balik kepada dia, atau dia nak suruh aku balik.

Tidur je la, esok lusa harap ada open house lagi.

** Harap ex-ex aku tak terasa. Ini cerita aku copy dari twitter dan edit sikit.

Tapi kalau korang nak buat Open House, jemput je aku. Jangan pula korang bisik "Aku nak kau balik" dekat aku.