16 Aug 2014

Tolong Jangan Sidai Baju Macam Ini


Tolong jangan sidai jubah macam ini

Silap hari bulan,

Ada yang arwah nanti.

Perkara macam ini, memang selalu terjadi bila duduk dekat rumah flat atau apartment dimana mendapat jiran yang suka gantung / sidai baju macam ini.

Ini aku nak kongsikan kes yang baru terjadi dekat bekas member rumah sewa aku.

(Aku dah chow dari rumah itu setelah 7 tahun jadi warga tetap disana)

****

Cerita bangang di malam hari......

Aku masuk dalam toilet, pastu terperasan ada benda bergerak-gerak kat tingkap toilet.

Cepat-cepat aku tengok.

Ter-stop gak la jantung aku sekejap, nampak benda putih melayang-layang.

Lama aku tengok benda tu. Then baru perasan tu kain dari rumah orang atas.

Sial.....!!!!

Jangan la sidai kain putih panjang-panjang dekat beranda sampai rumah bawah. grrrrrrrr!!!!!.......

****
Setahu aku, (yakni sebelum aku chow)

Rumah atas awek yang duduk. Tapi kadangkala nampak macam rumah laki yang duduk. Ke 2-2 jantina duduk serumah sama-sama.


7 comments:

  1. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/2014/08/penuh-informasi-terbaik-blogger.html
    salam kenal ya..nak follow tapi tak boleh klik ruang follow. Setuju usahlah sidai kain baju macm tu..tak elok dek mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga.

      Kalau baju ehem-ehem tak pe la juga

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Hahaha. kalau siang ok lagi. Kalau malam jawabnya memang kecut perut la.

    ReplyDelete
  4. pelik2 diorg ni. nak baju cepat kering kot...

    ReplyDelete