17 Aug 2014

Perbezaan Filem Hollywood Dengan Malaywood


Hollywood :
  1. Guardians of Galaxy
  2. Hercules
  3. Jump Street
  4. Dawn of the Planet of the Apes
  5. Teenage Mutant Ninja Turtle
Malaywood :-
  1. Mat Tudung
  2. Mamak Cupcake
Nampak tak perbezaannya?

Macam mana industri perfileman di Malaysia nak pergi lebih jauh, jika nak bertahan pun kena buat filem macam ini.

Menurut Twitter NoreenaCoreena

Kejayaan kutipan filem Mat Tudung yang mencecah RM1.8 juta membuktikan bahawa mentaliti rakyat Malaysia berada di tahap yang membimbangkan.


6 comments:

  1. Aku memang tak tengok filem melayu ni. Murahan. maksudnya dari segi kualiti langsung takda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau free, aku tengok.. Itu pun orang belanja..

      Delete
  2. filem kita ada je yg best tapi tak banyak. Taste orang Malaysia suka tengok yang macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab itu, saya nak cari orang Siberia. Nak tahu taste mereka macam mana

      Delete
  3. mereka lebih memilih kuantiti dari kualiti mungkin...

    ReplyDelete